Kiinnostavuus

Ratkaisukeskeistä nopeaa toimintaa

Olen Facebookissa tehnyt kokeilun , jossa olen linkannut keskusteluun omalla sivullani ihmisiä ja pohtinut aihetta kokemustarinan kiinnostavuus . Tämän idean olen saanut sähköpostiviestivaihdossamme KoKoA ry:n puheenjohtaja  Riikka Niemiseltä , joka tekee  merkittävää työtä kokemusasiantuntijuuden tuomiseksi näkyville yhteiskunnassamme ja luotsaa meitä tulevaisuuteen .

Koska kaikilla ei ole Facebook-tiliä , olen tähän tulostanut keskustelun 28.11.2019 luettavaksi kaikille PDF -muodossa  : jouni-sakari-kiinnostavuus .

Kiinnostavuuden kartta
Monimutkaisten asioiden mallintaminen ja isojen tarinoiden kartat ovat toimintaa ohjaavia ja mallintavia. Kuvassa Jouni Sakari ‘toiminnan suuntaa hakeva kartta vuodelle 2019’ . Asioiden kuvaaminen ja ohjauskuvat ovat tärkeitä kun pidetään”  suunta oikeana. ” 

Kokemusasiantuntijan palkkatyömalli

Keskustelussa tulee ilmi , että pidän oppimispäiväkirjaa . Tavoitteena on kehitellä Kokemusasiantuntijuuden palkkatyömallia uudessa yhteiskehittämisympäristössä . Valmiita malleja työparitoiminnasta on olemassa , ja tämä idea on syntynyt Miessakit ry:n MASI -hankkeen kautta . Varsinaista aie-sopimusta, tai mitään muita sopimuksia vapaaehtoistoiminnan kehittämiseksi korvattavan työn suuntaan ei ole olemassa , eivät nämä tahot , jotka on mainittu liity muuten asian kehittämiseen kuin sen kautta , että Jouni Sakari on toiminut niissä vapaaehtoisesti .

Oman näkemyksensä mukaan , kokemusasiantuntijatoiminnan kehittäminen voisi hyötyä sellaisesta yhteiskehittämisestä , joka tapahtuu virtuaalisissa ympäristöissä ajasta ja paikasta riippumatta . Näissä asioissa omatoimisena ja itsenäisenä toimijana hänen on helppo rakentaa malleja , joista muut voivat ottaa mallia / oppia ?

Kukunori Ry:n Propellipäiden Citizen Think Tank -alustalla on tämä idea kehittelyn alla . Liity mukaan !

Vastaa kyselyyn !

  1. Lue tuo PDF -tiedosto ( jouni-sakari-kiinnostavuus )  , ja
  2. Arvioi Jouni Sakarin kokemustarinaa  >>> GOOGLE FORMS   <<< , sen kiinnostavuutta , ja tarpeellisuutta .
  3. Anna palautetta !

Kiitollisuudella ja suurella sydämellä  , Jouni Sakari

 

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s