Blogin tilastoja , taustoja 2019

Yhteenvetoraportti , marraskuu 2019

Tarve tuottaa yhteenvetoja ja raportteja, tarkastella omaa toimintaa liittyy oppimiseen ja kehittämiseen . Sellainen yleinen tarve saada selville taustoja, ja ymmärtää jotain asiaa tuli ilmi kun liityin CTT – Citizen Think Tank slack-työtilaan.  Tämä on oleellisesti kehittämiseen ja kehittymiseen kuuluvaa reflektiota.

Kun arvioin omaa osallisuuttani , ja aloin miettiä osallistumisen edellytyksiä, törmäsin siihen, että toisten on helpompi ‘päästä jyvälle’ , kun taustat on omalta osalta selkeästi määritelty . Se ei liity ainoastaan päätelmien tekemiseen älyllisellä , vaan myös tunnetasolla. Pohjimmiltaan omat motiivit  liittyä/kuulua johonkin yhteisöön ovat hyvin vahvasti tunneperusteisia.

 

Kun mietin oman kirjoittamisen aihealueita ja asiasanoja, on hyvä kait purkaa omia motiiveita, toimintaa ja tavoitteita niin, että lukijat tietävät millaiseen sivustoon ovat törmänneet . Yleiskuvan saaminen voi olla loppujen lopuksi todella työläs prosessi, joten koetan tässä fasilitoida lukijaa, jotta hän tietäisi mitkä ovat kirjoittamistyöni keskeisiä sisältöjä.

Asiasanat: jounisakari.blog

Tarve nähdä omat asiasanat, ja miten ne voi hahmottaa yhdellä silmäyksellä. No kuva löytyy ajantasaisena blogista, mutta kopioin sen tähän itse sitä tutkiakseni.  Ihan selkeästi näkyvät mm.

Asiasanat
“I share and care” , jounisakari.blog asiasanat 6.11.2019
 • Kehittäminen
 • Kirjoittaminen
 • Klubitalo
 • Kokemusasiantuntija
 • Kokemusasiantuntijuus
 • Mielenterveys
 • Mielenterveystyö
 • Musiikki
 • SKR-#
 • Taklaa stigma
 • Vapaaehtoistyö
 • Vertaistuki
 • Vertaisuus

Näiden avaaminen ja kuvaaminen helpottaa kait lukijaa ensi silmäyksellä näkemään, mistä tässä blogissa on kysymys.

Miellän että mun blogi on etelä-karjalainen vapaaehtoinen kirjoitusten julkaisukanava mielenterveystyötä tukevan kokemusasiantuntijatoiminnan tuomiseksi esille vertaistuen ja vertaisuuden näkökulmasta.  — Jouni Sakari

Tuon lauseen rakentaminen noista iskusanoista tuntui helpottavalta. Tässä pääsee ikään kuin kehittämään omaa toimintaansa , kun siihen tulee joku ‘kannustus’ sellaisesta ympäristöstä , missä joutuu myös omaa toimintaa tarkastelemaan. Eli itsearviot ovat todella tärkeitä, jotta pystyy määrittelemään oman toiminnan suuntaa ja seuraavia askeleita.

Löytyminen – markkinointi 

Neljän vuoden aikana tehtyjen hakujen perusteella on täältä blogista löydetty eniten asiayhteyksiä sellaisista teemoista kuin : NUORET , HENKILÖT ,  LOKAATIOT , TAIDE . Tämä on ihan pikainen hakutermien analyysi. Laitoin koko blogin historian aikaiset hakutermit taulukkoon, määrittelin niille kategoriat ja summasin välisummat OpenOffice -ohjelmalla taulukkolaskennassa.

Olen joskus pitänyt tätä blogia maksullisena versiona, ja olen myös miettinyt markkinointia. Tässä olisi varmaan

‘Suutarin olisi hyvä tilata omat kengät jostain toisaalta ?’

Mielenkiinto kaupallisiin systeemeihin on jostain syystä mulla tosi nihkeä. Ehkä se liittyy tähän vapaaehtoisuus -toimintaan, tai siihen asetelmaan, että kokemusasiantuntijuus on minulle itsenäistä toimintaa, tai että epäitsenäinen osallisuus on jotenkin vaarallista sen tähden, että siinä menettää oman kontrollin ? Nythän tämä näyttää menevän syville sivupoluille.

Media – ei se määrä vaan se laatu

Minua alkoi kiinnostaa volyymit. Kuinka paljon täällä blogissa on kuvia ja muuta mediaa ? Onneksi WordPressissä voi ladata koko mediasisällön ikään kuin back-uppina ( varmuuskopiona ) omalle koneelleen. MEDIA-EXPORT-1069.tar tiedoston koko, joka parhaillaan ‘valuu’ mun omalle konelle on 2.3 Gt. Aika paljon on kerennyt sisältöjä tuottaa. Lataus kestää parikymmentä minuuttia.

Mietin palautetta ja kontakteja joita olen saanut blogini kautta . Omat toiveet ovat tavallaan siinä, että ‘mato kävisi koukkuun’? Joku yhteistyön ja yhdessä tekemisen toive on oikeasti olemassa . Toisaalta siihen liittyvissä hommissa toivon, että omien ideoiden toteuttamiseen joku kiinnostuisi, ja lähtisi niitä toteuttamaan.

Palaute – ilman palautetta ei voi kehittyä

Itsekseen voi täällä blogissa huudella vaikka mitä. Omia jälkiä tulee sotkettua joskus , ja olen myös poistanut blogiartikkeleita paljon. Muissa sosiaalisen median kanavissa olen myös rakentanut mm. facebook-sivuja , joiden kautta olen koittanut rakentaa jotain alustaa tai systeemiä jonkun asian edistämiseksi.

Paljon on päällekkäisyyttä erilaisessa toiminnassa, joka liittyy esimerkiksi oman blogini aihealueisiin. Linkittäminen muille sivustoille toimii käytännössä omaa blogia vastaan eräällä tavalla, koska se johtaa lukijan pois omalta sivulta. Toisaalta linkittäminen on yksi blogin tehtävä tässä tapauksessa . Onko ideani olla jonkinlainen HUB näissä keskeisissä asioissa ? Ehkä se on myös toimituksellinen näkökulma, joka liittyy tasa-arvoisuuteen, avoimuuteen ja synergian etsimiseen . Jos joku saa täältä hyötyä , niin se on sitten vaikka sen linkin kautta , joka johtaa johonkin muualle !

Blogiin on joihinkin artikkeleihin tullut tykkäyksiä, mutta kommentteja ei ole juurikaan ilmaantunut. Tämä ei siis ole mikään kovin interaktiivinen ( vuorovaikutteinen ) blogi, enkä ehkä ole sitä niin suunnitellutkaan alusta pitäen . Nyt tietenkin voisin muuttaa blogin fokusta ja toimintatapaa.

Olen ollut mukana kehittämässä yhteisöblogia ( Mielen Mainingeista – Kaksisuuntaiset ry ) , joten kokemusta ja näkemystä sellaisesta on olemassa . Tätä osaamista on toki vähän hassua tehdä ihan yksikseen , koska samansuuntaisten ideoiden kanssa toimivien yhteistyö ( synergia ) olisi kait kaikkein hedelmällistä . Siis se hyödyttäisi monia samalla kertaa , ja itsellä olisi paremmat mahdollisuudet tehdä sitä mitä oikeasti osaa, ja jossa on eniten annettavaa . Samalla voi oppia muiden kanssa jotain, mitä yksin ei saa kuin hitaasti aikaiseksi.

Yrityksiä – kokeiluja – mokia – oivalluksia

Toiminnan ydin
Mulla oli jonkin aikaa oma yritys , mutta lopetin sen, koska se teetti liikaa töitä, jotka eivät suoranaisesti liittyneet tuotantoon. Sakari Ohjelmistot , Sovegen ovat olleet toiminimiäni . Ratkaisukeskeinen työmenetelmä on se, jonka avulla kanavoin omia tekemisiäni . Haluatko oppia menetelmän tai tietää siitä enemmän ? Ota rohkeasti yhteyttä .

Lopuksi – väliraportti syksy 2019

Aattelen, että mun tilanne itsenäisenä toimijana on kohdannut monenlaisia haasteita, vaikeuksia ja monet niistä liittyy omiin tuntemuksiin. Ei voi kieltää, ettenkö olisi yrittänyt näitä haasteita ratkaista ja päästä eteenpäin ‘valitsemallani uralla’ . Ne hankkeet joita olen yksityisenä ihmisenä kehitellyt ja joita olen koittanut viedä eteenpäin ovat kilpistyneet jonkinlaiseen turhautumiseen . Vaikka kuinka aktiivisesti toimii, ei aina tule sellaista vastakaikua , joka innostaisi tai saisi mukaan muiden kehittelemiin systeemeihin .

Oma lempilapseni näissä kehittelytöissä on ilman muuta tuo SKR-# matriisi. Sen julkaiseminen tai soveltaminen niin, että siitä olisi minulle henkilökohtaista taloudellista hyötyä on ilman muuta edelleen olemassa.

Kokemusasiantuntijan menestystekijät ( KOME)  , Kokemusasiantuntija opintojen tukena (KOTU) , sekä Terveyden omaseuranta (KTOS) , sekä Kokemusasiantuntijan kirjoittajakurssi  ovat edelleen myös asioita, joita mielellään kehittäisin ammattilaisten kanssa yhteistyössä kolmikantamallissa.  ( Onko niitä muitakin ? #mejuukimpassa kiittää )

Kokemusasiantuntijaosallisuus on siis jotain sellaista mitä tässä huutelen ?

Voitko auttaa asiassa , ota rohkeasti yhteyttä >>> CONNECT JOUNI SAKARI <<<

TÄSSÄ ON BLOGIN ARTIKKELIT YHDESSÄ 2019-11-06_jounisakari_blog_artikkelit , KUN HALUAT NOPEASTI KUVAN SIITÄ MINKÄLAISIA ARTIKKELEITA TÄÄLTÄ jounisakari.blog LÖYTYY.

 

 

 

2 comments

 1. CTT – Citizen Think Tank on ideoiden kehitysympäristö , ajatushautomo , jossa voi saada ajatuksen kehitykseen , niin että se toteutetaan rahoittajien , ja muiden toimijoiden kanssa myös oikeasti .

  ” Pitäisikö nyt sitten jakaa pelkkiä negatiivejä ? mokia ? epäonnistumisia ? , että niistä saisi kehitetty sen lopullisen kuvan ? ” — varsinainen kehtaaja

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s