NIRRI STUDIO – workshop

Poikkihuilussa on minusta tunteita puhutteleva sointi. Eräs ystäväni on tulossa studiolle ja tarkoitus on testata studion toimintaa tämän suomalaisen  kansanlaulun äänittämisessä ja miksaamisessa. MuseScorella voi tehdä taustat, nähdä nuotit ja kuulla miltä soitto kuulostaa.

Tähti on sakarojensa summa
Onko oma tähti maahan pudonnut, yksinäisen katajan juureen? OLYMPUS DIGITAL CAMERA (C) 2019 , Jouni Sakari Kemppinen

Huilu

PDF : katselin-taivaan-tahtia-FLUTE

Rytmi – lehmänkello

Jonkinlainen rytmi kuuluu kait kaikkeen musiikkiin. Yksinkertaisilla välineillä voi myös tuottaa ääniraitoja. Minulla ei ole lehmänkelloa ( vielä ), joten ehkä tämä rytmi tallennetaan jollakin muulla soittimella. Kitara on muuten myös rytmisoitin!

PDF : katselin-taivaan-tahtia-Cowbell

Mikä on basson merkitys musiikissa?

Minusta on mielenkiintoista löytää melodioihin kytkeytyviä bassokulkuja, ja etsiä rytmiikan kautta kokonaisilmettä kappaleelle. On kiva kokeilla jotain uutta. Olen huomannut, että kokeilemalla oppii ihan mielettömästi. Tämä bassokulku voisi olla monimutkaisempikin, mutta minua on varoiteltu. Basso ei saa nousta liian isoon rooliin, ellei sitten aleta funkkamaan ( nauraa ).

PDF : katselin-taivaan-tahtia-Electric_Bass

Yhteen saattaminen

MuseScoressa on kiva ominaisuus, jolla eri instrumentit saa omille välilehdilleen. Koko bandille nuottien tulostaminen käy helposti.  Eilen tein tämän Katselin taivaan tähtiä -sovituksen, koska tämä laulu on minulla ollut mielessä lapsesta asti. Siinä on tosi hyvin suomalaisen sielun kuvausta, ollaan luonnossa ja siellä yksinäisyyskin tulee kuulluksi. Olen laulellut metsissä joskus, ja huutanutkin. Luonto on paras terapeutti.

PDF : katselin-taivaan-tahtia-Score_and_Parts

Eheys , tavoitteellisuus , idealismi on olla jotain kokonaista. Yksinäisyyden ja yksinolon kokemus on usein se portti , jolloin oman ainutlaatuisuutensa voi löytää. Musiikkikin koostuu palasista. —  CONNECT >> Jouni Sakari <<

LÄHTEET

(1) ABC NOTATION :  http://abcnotation.com/tunePage?a=trillian.mit.edu/~jc/music/abc/Finland/Song2/0005 . Welcome to abcnotation.com, home of abc notation – the text-based music notation system and the de facto standard for folk and traditional music.

(2) YOUTUBE : google haku Monia sovituksia on tästä laulusta löydettävissä mm. Youtubesta .

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s