Jos olisin – kirjoitusharjoitus

Jos olisin syyttä surullinen, laittaisin kynttilät palamaan, Roy Orbisonin ”Only the Lonelyn” päälle ja itkisin. Ottaisi kyyneleitä talteen ja joisin suruni. Humaltuisin tunteestani ja odottaisin kynttilöiden sammuvan. istuisin vielä pimeässä, pitäisin päätä pöydällä ja huohottaisin nimeäsi.

Auringon noustessa kävisin maate ja sulkisin verhot ja odottaisin soittoasi ovella tai puhelimessa. Nukahtaisin uneen ja heräisin illalla. Laulaisin kansanlauluja kuumin silmin.

<>

Jos olisin pelkuri, en suuta avaisi, en omia toiveita toisi julki. En suojelisi rajojani vaan asettuisin muiden tallattavaksi. En sanoisi että minuun koskee tai että tunteitani on loukattu. Jatkaisin muiden tahdon noudattamista ja tuomitsisin itseni pupuksi talvella puihin piiloutumaan. Odottaisin vain tiikeriä, joka antaisi minun enemmän pelätä!

<>

Jos olisin mahdoton, kukaan ei ottaisi selvää mitä tahdon, mihin pyrin, mitkä ovat motiivini. En koskaan puhuisi totta, vaikka joku olisi niin älykäs että saattaisi petokseni ymmärtää (tai luulla ymmärtävänsä). Olisin aina arvoitus ja ihmiset kiusaantuisivat seurassani. Olisin sietämätön seuralainen ja kaikki juoksisivat luotani pois päästään sekaisin.

<>

Jos olisin ritariperhonen, antaisin elämäni ilahduttaa muita. Loisin valoa ja keveyttä ympärilleni. Auttaisin ihmisiä heräämään omaan perhouteensa, sietämään sen lyhyys ja kestämään sen nautinnon, joka täydestä lepattamisesta syntyy.

Lentäisin ihmisten silmille, huutaisin kysymyksen äänettömästi: Tahtoisitko elää! Tahtoisitko vapautua!

<>

Vammautunut ottaa niitä sitkeitä askeleita, joilla eteenpäin pääsää. JA PÄÄSEE! Sellaiselleko olisit kateellinen? Sellaiselleko itkusi paljastaisit? Sellaiselleko omat taitosi, kykysi jättäisit täyttämättä? JUMALAUTA! Ole ylpeä rampa! (Enemmän sinnikkyytesi palkitaan, kuin hyvä onni koskaan voi.)

<>

Jos olisin harhaluuloinen, en uskoisi että ihmiset minulle hyvää tarkoittavat. Pelkäisin, että he suunnittelevat minulle kidutusta, että he tarkoituksella puhuvat monimerkityksellisesti ja testaavat koko ajan älyäni ja pyrkivät saamaan minut kiinni hävettävään olotilaan. Että he tahtovat tuomita minut ja laittaa vankilaan; eristää minut. Leikata pään poikki. Tehdä minulle ansan, jota en huomaisi. Että he juonivat ja puhuvat minusta pahaa selkäni takana. Ja nauravat ihmisyydelleni. Nauttivat vammaisuudestani ja naiivisuudestani ja vilpittömyydestäni. Käyttävät sitä hyväkseen eivätkä ymmärrä / näe sitä tuskaa, joka minulle tuosta aiheutuu.

<>

Jos puhuisin totta, niin sanoisin, etten jaksa enää tehdä erikoisraportteja ja kuormittaa aivojani äärimmilleen, että se vie kykyni nauttia elämästä ja muistaa sitä. Ja että tuossa työssä koen olevani vain koneen osa, joka ei saa siitä mistään riittävästi nautintoa jaksaakseen jatkaa. Että se tukehduttaa tunteellisesti, tekee minusta robotin joka tuntee olevansa vain hyväksikäytetty jossakin isossa koneistossa jota ei ymmärrä.

<>

Olla osallistumatta valheeseen” (vaatii paljon määrittelyjä.) HENKILÖKOHTAISESTI.

<>

Millainen se huone nyt on, johon kerran pääsin, josta se hämähäkki (kuvottava) pois lähti. Onko siellä lamppu? Huonekaluja? Kuka (mikä) siellä asuu?

Jos olisin mennyt siihen huoneeseen asumaan, olisin tehnyt ikkunan, laittanut sen alle pöydän, jonka ääressä kirjoittelisin täydellisessä rauhassa aina silloin kun haluaisin. Katossa olisi aurinkolamppu, joka antaisi rytmiä elämälleni. Huoneessa olisi myös pieni sopivankokoinen sohva, jossa välillä lepäisin ja antaisin ideoiden pudota päähäni. Näkisin hedelmällisiä uni ja heräisin aina levollisena ja rentoutuneena tekemään sallimuksen mukaisia asioita.

<>

Elä vain kuvaile omaa tuskaasi, vaan herätä se toisessa…

Elä vain kuvaile omaa rakkauttasi, vaan herätä se toisessa…

Elä vain kuvaile omaa kuolemaasi ja kärsimystäsi, vaan herätä se toisessa. Että tuskasta voisi vapautua, että rakkauteen voisi herätä, että elämä saisi mahdollisuuden ja vaihtoehdot. (N. 29.8.2004)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s