Se voisit olla sinä – It could be you

Face for Mental Health Awareness Week – MHAW – Powerselfie

#innerpain #mentalhealth #nostigma #taklaastigma #trauma #dissociation . Hi. I AM O.K. , but at the time I took the image I had a #crisis. Sorrow overwhelmed back then . It can   happen again. I am Jouni Sakari , and this a #powerselfie , because I want you to see the real me behind the persona of a successful expert by experience . At times some #trigger makes me drop down to a very depressed state , and it is painful to spend time in that sorrow. #mhaw Mental Health Awareness Week . #bipolar #schitzoaffective#depression #dfz #endstigma #clubhouse #thesafeplace #safeplace In gratitude for Peer Support Over Borders #psob

Mental Health
(C) 2019 Jouni Sakari Kemppinen , Overwhelming sorrow can touch anybody , any any loss can make one feel really sad . #PowerSelfie is a selfie, where you show the real you, that you would like others see behind the public persona
Suomennos by Jouni Sakari

Kasvot mielenterveystietoisuusviikolle – MHAW – se voisit olla sinä

JOUNI SAKARI KEMPPINEN 19.5.2019 #innerpain #mentalhealth #nostigma #taklaastigma #trauma #dissociation. Hei.  Voin hyvin nyt, mutta silloin kun otin kuvan, minulla oli #kriisi. Olin hukkua suruun silloin. Se voi toki tapahtua uudelleen. Olen Jouni Sakari, ja tämä on #powerselfie, koska haluan, että näet todellisen minut menestyksekkään kokemusasiantuntijan persoonan takana. Joskus jotkin #trigger #liipaisin saa minut putoamaan hyvin masentuneeseen tilaan, ja on tuskallista viettää aikaa tässä surussa. #mhaw Mental Health Awareness Week ( Mielenterveysviikko ) . #bipolar # schitzoaffective # depression #dfz #endstigma #clubhouse #thesafeplace #safeplace Kiitollisena kaikesta vertaistuesta yli rajojen  #psob ( Peer Support Over Borders  – Kansainvälistä vertaistukea yli rajojen )

LÄHTEET

(1) INTERNATIONAL CLUBHOUSE ORGANISATION Lue lisää klubitalon kampanjasta #KlubitaloToimii #ClubhouseWorks .

(2) VAPAAEHTOINEN IMATRA : Imatran klubitalo täyttänyt 20 -vuotta. Jäseneksi 2010 liittyneen muistelmia:  Imatran klubitalo 20 -vuotta 

(3) MENTAL HEALTH AWARENESS WEEK : MHAW : Hosted by the Mental Health Foundation, Mental Health Awareness Week takes place from 13-19 May 2019. The theme this year is Body Image – how we think and feel about our bodies.   Mentalhealth  foundation

(4) MIELENTERVEYSPOOLI : Mielenterveyspooli kampanjoi Säätytalolla – ”Terapiatakuu hallitusohjelmaan” Terapiatakuu 

(5) SUOMEN KLUBITALOT : Suomessa on maailman tihein klubitaloverkosto  Yhdenvertaisuus, yksilöllisyys, yhteisöllisyys

(6) SUOMEN MIELENTERVEYSSEURA : Mielenterveystaitoja on hyödyllistä ja palkitsevaa kehittää. Täältä löydät tietoa ja harjoituksia sekä tukea elämän eri tilanteisiin.  Mielenterveyttä voi vahvistaa

(7) MIELENTERVEYDEN KESKUSLIITTO : Et ole yksin 

(8) FINFAMI – JÄRJESTÖ MIELENTERVEYSOMAISTEN ASIALLA : KUN YKSI SAIRASTUU, MONEN MAAILMA MUUTTUU. Lähes joka toinen psyykkisesti sairastuneen läheinen on vaarassa masentua itse. Et jää yksin. Tule mukaan 

(9) KUKUNORI :   For Culture And Mental Health. We are a think tank and civil and human rights NGO championing social welfare for all, aiming to  develop new and innovative solutions to challenges in the mental health and cultural sectors. Our fundamental aim is to promote a culture of experimentation among our member organisations by establishing contacts between different stakeholders with a view to exploring synergies between them, thus nurturing cooperation, interdisciplinarity and innovation in solving societal problems through an approach based on the promotion of human and civil rights. — Kukunori – Kulttuurin ja mielenterveyden liitto

Kukunori taistelee tasa-arvoisen ja kestävän sosiaalisen hyvinvoinnin puolesta sekä kehittää uusia ajatuksia ja toimintoja näiden haasteiden voittamiseksi. Kukunori on kansalais- ja ihmisoikeusjärjestö sekä ajatus- ja toimintahautomo. Yhdistys tuottaa skenaarioita, toimintaehdotuksia ja kokeiluja jäsenjärjestöjensä käyttöön kohderyhmien yhteen saattamiseksi uudenlaisten yhteiskunnallisten ratkaisujen luomiseksi.

(10) Kaksisuuntaiset ryMielen Mainingeista yhteisöblogi , Mieli Maasta rySaimaan kriisikeskus , Suomen punainen risti – ystäväpalvelu , Plan International , Apua Nuorille

(11) Jari Harju – Jouni Kemppinen – keskustelu ja kannanottoja Facebookissa 19.5.2019

Kokemusasiantuntija - Jari Harju
Jari Harju on merkittävä ennaltaehkäisevän mielenterveystyön tekijä , kokemusasiantuntija ,  Jari Harju Facebookissa

Jari Harju siinäs näättä mikä on totuus, mistä oon paljon tääläkin faces kirjootellu,, ihan on turha muuta väittää täälä kotkas minulle. jos ketta vaa puolet on palvelujen piiris, ja kotkas ainoastaa kaks py jollain taval pystyy palveluja tarjoamaan. on aika huono tilanne meilläkin. kunnalliset palvelut mielenterveydessä onkin sitten ihan kuralla. kaikenlaisia kansalaias aloitteita terapia takuita on olut ja mennyt mitään kongreettista ei ole niistä tullut. ei ainankaan sen aikana minkä olen ollut näis piireis noin 10 vuotta piirrustamassa nimeäni jos jonkinlaisiin keräys listoihin. nimeäni olen sorvannut useisiin lappusiin. on usko jo mennyt koko asiaan. paljoko auttaa asiaa, jos ei nimiä tuon enempää tule, tarvittausiin 500 000 nimeä, niin alkas tapahtumaan. jos arviolta olis miljuuna apua tarvitsevaa, oikeest on paljon enempi. millä konstin saataisiin ne nimet mitä oikeesti tarvittaisiin näihin listoihin, mikksi eivät laita nimeään. pelkäävät tietysti että nimet tulee julki. sit menee loppukin maine.ei pääse töihiin, kun asiat on menny julkisiksi. ei työn antajat muutenkaan mielenterveys ongelmaisia herkästi ota, kun normi kuntosiakin on tarjolla yllin kyllin. ei kaikki voi mennä kotkas sotekille liimailee lumon ikkunoiten osia muovi nupei. pitää olla tarjolla oikeitakin töitä mistä saa leipää pöytään. ei 9 euron päivä palkka ole mitään, eikä työkään senkään vertaa. mitä olen keskustellut niiden kanssa jotka ovat kymenenkin vuotta sotekil liimailleet moovi nupei, ei kuulemma häävii työtä ole, ei siellä virkisty eikä myöskään kuntoudu, käypi toisin päin ku aikansa siel on liimarina. ne jotka ovat sotekilla kertoivat näitä minulle ja haluaisivat oikeisin töihin ja oikeeta palkaa.

Jouni SAkari Kemppinen
Jouni Sakari Kemppinen on Imatralla merkittävästi vaikuttava kokemusasiantuntija , joka tekee paljon ennalta ehkäisevää mielenterveystyötä myös kansainvälisesti. Hän on antanut kasvonsa MHAW – sevoisit olla sinä – 2019 

Jouni Kemppinen ‘Stigma’ on se asia , joka johtaa tällaiseen kuvioon . Ihmiset joutuu ‘lokeroon’ / ‘kastiin’ . Vapaille työmarkkinoille ei kait ammattilaisen työpariksi ole virkoja olemassa kuin muutamia . Jokaisessa kunnassa pitäisi olla sellaisia virkoja , joissa kokemusosallisuus tulee mukaan päätöksentekoon ja toimintaan alusta saakka . Tai miten muuten kokemusosallisuus sitten pääsee mukaan alusta asti kehittämiseen ? Kysynpä tätä Alviina Alametsältä 🙂

Jari Harju kiitos jouni, että tartuit tähän tärkiään asiaan. olen tätä mieltä näistä asioista niin kuin olen kirjoittanut. ei asiat häävisti ole, vaikka koko ajan ammatti laiset muuta minullekkin väittävät, tulee mieleen että he jotenkin vähättelevät mielenterveys kuntoutujia. ei oteta todesta, se on se vanha juttu, puhuvat mitä höpisevät omiaan…jne..

Jouni Kemppinen Sellasta väheksyntää ja jopa poiskampeamista olen kokenut itse . Stigmaan liittyvä pelko saattaa edelleen estää aidon kohtaamisen ? Nyt kun tämä #taklaastigma on kehissä ja ‘virallinen kampanja’ on käynnissä , niin kokemusasiantuntijoiden virat kolmikantamallissa on varmaan tulossa . Tämä tarkoittaa ammattilainen/kokemusosaaja työpareja , ja siitä on hyviä kokemuksia esim. Vantaalla . Kyllä kokemustiedon arvostus on suuri , se näkyy pian myös palkattujen itsenäisten kokemusasiantuntijoiden käytössä. Näin toivon 🙂

Jari Harju tuntuu et näis asiois mennään ammatti henkilöiden ehdoilla, eikä kuntoutujien. kenen asioita hoidetaan, amatti henkilöiden vai mielenterveys kuntoutujien “täs on kahta kastia” mielestäni jotenkin sekavaa koko systeemi, puuttuu selvät säveleet miten toimitaan.pitäis puhaltaa yhteen hiileen, eikä sohia joka suuntaan. minä ainankin yritän auttaa KUNTOUTUJIA sillä tavoin kun osaan, ei heitä ainankaan liikaa kukaan auta näissä tärkeissä asioissa. monet heistä ovat omien kertomuksiensa mukaan aika PIHALLA näistä asioista. jokin tökkii sanon minä.

Jouni Kemppinen Jari Harju tässä on juuri se asia, jonka olen itsekin huomannut . Kokemusosallisuus pitäisi olla mukana alusta asti .

Jari Harju tässä nyt olen ladannut tähän asiaan liityen päättäjille mietittävää, mikäli tämän edes näkevät puhumattakaan etttä lukisivat tätä.

Jouni Kemppinen Jari Harju sä puhut ihan oikeeta asiaa ja hyvä että uskallat ottaa asian puheeksi . 🙂

Jari Harju no minä uskallan olen sen verta kauan asunut pohjanmaalla. siellä on tapana sanoa asiat suoraan, eikä selän takana jauhaa paskaa. ja olen täällä meilä kaks py/klubitalolla sanonutkin. eivät tykkää olen ollut johto ryhmän kokoukseesa pari viikkoa sitten, mutta siksi kun nostin pöydälle sen asian miten minua kohdeltiin ala arvoisesti. vetämällä heidän omiaan epäilyjä minun kuntooni liityen. en voi tähän kertoa, kun olen ne jo sopinut. kaikki alkoi mennä päin mäntyä, kun lähdin kok. as. tuntian koulutukseen, siitä nämä sotkut johtuu mitä nyt on tullu minun ja klubin väliin. yrittivät puolustella, täälä on se tyyliettä kun tulee kränää, istutaan alas. ei toimi minä sanoin, että haluan puoluettoman ihmisen mukaan, tulihan vihdoin viimein kun soitin joht. miia kurtilan paikalle kokoukseen. ja se oli viimeinen niitti klubin henk. kunnalke. osa saatiin sovittua. osa jäi ilmaan leijumaan. nyt joht. eija lappi yrittää ainankin olla minun kanssa yhtä mieltä, ja pärjään hänen kanssaan, muut on mitä on..

Jari Harju jouni tässähän tätä juttua olisi jo valmiinakin ei muuta ku jakamaan vaa näitä minun kommenteja. tai vaikka mihin lehteen annan luvan pätkäskää eetteriin vaan koko satsi, niin tuleepa heti julkisesti kaikille tahoille selväksi.. mutta olen valmis myös antamaan haastattelun mihin lehteen tahansa. niin tulisi vielä paremmin nämä tärkijät asiat julkisuuteen. minä kyllä uskallan sanoa mielipiteeni.

Jouni Kemppinen Jari Harju hienoa että päästään eroon siitä harhakuvasta eroon että ‘annetaan’ jotain mikä auttaa . Kyse on aina yhdessä tekemisestä ja yhdessä tulevaisuuteen menemisestä . Itsekin voin kertoa kokemustarinoita siitä miten olen joutunut vallankäytön kohteeksi ja itsenäisyys ei käy/sovellu johonkin ‘agendaan’ , jossa asioista on päätetty kuulematta asianomaisia . Klubitaloilla tehtävä ‘kokemusasiantuntijakoulutus on ristiriidassa kansainvälisen klubitalomallin kanssa’. Itsekin olen joutunut ‘käsitekonfliktiin ‘ klubitalolla ja siksi joutunut sieltä eroamaan kun en kokenut oloani enää turvalliseksi .. no näistä lisää voin minäkin kertoa , kun oikein aukaistaan asioita niin avoimuudesta ja rehellisyydestä hyötyvät kaikki ! 🙂 ❤ _/\_ *yes*

Jari Harju kuka tai ketä varten palvelut pitää olla saatavilla kohtuu ajassa, tarviiko niitä ammatti henkilöstö vai mielenterveys kuntoutujat? vastaus on tietysti tuo jälkimmäiset tarvitsee. miksi tässä asiassa on se maku että ammatti henkilöstö niitä tarvitsee..tarvitsevat sikiksi että KILVET TULEVAT KIILLOTETUKSI, miten nämä asiat on näin päin kääntyneet???

Jouni Kemppinen Mä olen kysynyt #terapiatakuu kampanjan aloituksesta , ja saanut vastauksen, että se on täysin vapaaehtoisesti alkanut ja ilman rahoitusta . Toisaalta näkee selvästi , että sitä kampanjaa käytetään tavoitteena lainsäädännön muuttaminen , eli yhteiskunnallinen vaikuttaminen , eli politiikka . Itse olen täysin itsenäinen ja vapaaehtoinen kansalainen , joka tukee kampanjaa siksi , että kokemusosaamisen ja -tiedon on jo aikakin tulla näkyväksi ja kuulluksi . Kaikkien pitäisi hyötyä 🙂 ❤ (yes) _/\_

Jouni Kemppinen Tästä keskustelusta on välitetty tieto Suomen Kuvalehdelle 🙂

Jouni Kemppinen #mejuukimpassa kiittää ! 🙂 ❤ (yes) _/\_
[ SNIP ] >>  Olen allekirjoittanut aloitteen ja kannatan.
Jouni Kemppinen #mejuukimpassa kiittää 🙂 ❤ (yes) _/\_

Jari Harju tähän kun olisu saatu ammatti henkilökin mukaan keskusteluun, muutaarvata saattaa ettei sellausta löydy tähän hätään miksi ei???

Jouni Kemppinen Hei Jari , muutetaanko näkökulmaa vähän , ja ajatellaan , että me ollaan ne ammattilaiset ? 🙂 ❤ (yes) _/\_

Jouni Kemppinen Kyllä varmaan tämä asia tulee käsitellyksi myös asiantuntijapiireissä , näin uskon ja toivon , koska suunta on niin oikea ! #ihminenensin #taklaastigma

Mielenterveyspooli Hei Jari ja Jouni! Terapiatakuu- aloite suunniteltiin yhdessä kokemusasiantuntijoiden ja ammattihenkilöiden kanssa. Ajamme Mielenterveyspoolissa kokemusasiantuntijoiden kuulemista päätöksenteossa ja palveluiden suunnittelussa myös Suomen lakiin 💪

Taklaa Stigma
Hei . Tätä profiilikuvaa saa käyttää , jos haluaa tukea #taklaastigma #terapiatakuu #ihminenensin -kampanjaa ! T. Jomppa

Jouni Kemppinen Keskustelun aloittajat , me kokemusasiantuntijat , ollaan mielestäni saatu tässä hyvä impetus itse, ja ollaan kehityksen kärjessä näin sanoakseni . Kiitos Jari Harju että olet rohkea ja ajat meidän kaikkien yhteistä hyvää ! 🙂 ❤ (yes) _/\_ #mejuukimpassa #taklaastigma #kokemusasiantuntijat — Jouni SAkari , Kokemusasiantuntija , Imatra   >> TERVETULOA IMATRALLE 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s