Vuoristoradasta kirjoittamisen kautta elämään

Olen mukana tässä projektissa, jossa Kaksisuuntaiset ry:lle rakennetaan yhteisöblogi kuuden kirjoittajan voimin . Hanke liittyy opinnäytetyöhön, jota tekee Savonia ammattikorkeakoulun opiskelija Iisalmesta . Itse toimin blogissa teknisenä avustajana, vertaisryhmän fasilitaattorina ja WordPress -julkaisujärjestelmän kouluttajana .

Mielen Mainingeista

Nyt se sitten alkaa! Kauan suunnittelemamme yhteisöblogi. Tämä on elämäni ensimmäinen blogikirjoitus ja olen aivan täpinöissäni! Olen aina pystynyt kommunikoimaan paremmin kirjoittamalla kuin puhumalla. Tunnen olevani omalla alueellani. Olen pian 43-vuotias kahden lapsen äiti ja sosionomi. Tällä hetkellä en tee oman alani töitä, vaan olen määräaikaisella työkyvyttömyyseläkkeellä, teen muutaman tunnin viikossa hyllytystyötä ja opiskelen ylempää sosionomin tutkintoa. Tämä yhteisöblogi on osa opinnäytetyötäni ja toivonkin, että tästä tulisi vuorovaikutuksellinen kanava vertaistuelle. Kirjoittakaa siis kommentteja niin voimme keskustella kokemuksistamme ja antaa toisillemme tukea.

Tarinani kaksisuuntaisuuden parissa alkaa jo nuoruudesta. Ensimmäisen kerran uin syvillä vesillä, kun koin ala-asteella kiusaamista. Seuraavat muistikuvat ovat nuoruudestani, jolloin koin ensimmäisen hypomania jaksoni. En ollut ollenkaan oma itseni, vaan olin hetken aikaa kuin toisen ihmisen roolissa. Olin äänekkäämpi ja harkitsemattomampi, kun normaalisti olen hiljainen sivusta seuraaja. Nuorena aikuisena mukaan tuli vielä alkoholi, joka sekoitti pakkaa entisestään. Käyttö pysyi kohtuudessa, mutta aina kun käytin, nousut ja laskut olivat jyrkempiä…

View original post 327 more words

One comment

 1. Subject / Aihe: Other / Muu

  Your message / Viestisi: tee artikkeli , ja miten se lennossa ?

  KOKEMUSASIANTUNTIJUUS – LUOVA OSALLISUUS
  17.4.2019 Imatra

  Mielen Mainingeista on Kaksisuuntaiset ry:n yhteisöblogi, joka syntyi Savonia ammattikorkeakoulun sosionomiopiskelijan opinnäytetyön yhteydessä. Nyt blogi on siirtymässä yhdistykselle, ja sen luomisessa olin mukana useammassa roolissa. Olin tiimissä vertaisfasilitaattorina, teknisenä avustajana, ja WordPress opintojen ohjaajana.

  Opinnäytetyön ohjatut kirjoitukset ovat ajalla 6.3.-20.4.2019. Omat kirjoitukseni olen saanut jo valmiiksi, mutta jäljellä on vielä oman tutkimustyön tuottaminen raportiksi. Koetan tehdä sen vuoden loppuun mennessä, ja pidän aluksi aika paljon lomaa ja kiinnitän huomiota omaan fyysiseen terveyteen. Tietokoneen ääressä istumista pitää kompensoida riittävällä fyysisellä liikunnalla.

  Olen kehitellyt kokemusasiantuntijan menestystekijöiden (KOME) määrittelyä, ja tässä hankkeessa pystyin keräämään palautetta ja määrityksiä siitä, mitkä ovat kokemusasiantuntijan menestystekijöitä kun hän toimii opintojen ohjaajana (kOPO).

  KOKEMUSASIANTUNTIJAN ARTIKKELIT TOIPUMISORIENTAATIOON LIITTYEN

  VOIMASOINTUJA : Artikkeli tunteiden voimasta , skitsoaffektiivisen tunnemielen herkkyydestä , pojan ikävästä isäänsä , kitaransoitto ja soittolista musiikkiin, joka jollain lailla liittyy kitaran soittoon ( EMPOWERMENT )

  https://mielenmainingeista.home.blog/2019/04/13/voimasointu/

  YHTEYS VERTAISIIN , VERTAISTUKI : Sairastamisen kautta vertaistuessa oman itsen kohtaaminen ja toipuminen on kaikkein vankalla pohjalla. Ihmisyydessä olemme kaikki vertaisia, joten sairaan ja sairastuneen kohtaaminen vaatii näitä vertaistaitoja kaikilta ihmisiltä . ( CONNECTEDNESS )

  https://mielenmainingeista.home.blog/2019/03/16/vertaistuesta-ihmiskumppanuus/

  OLEN ’OPTINISTI’ : Mitkä ovat inhimillisen mielen perusfunktiot, ja miten niiden avulla pidetään Toivon ja optimismin näkökulma, vaikka sairastaminen ja mielenterveyden ongelma voi sen viedä väliaikaisesti pois. ( HOPE AND OPTIMISM )

  https://mielenmainingeista.home.blog/2019/03/23/olen-optinisti/

  MINUN MERKITYKSENI : Luovan ihmisen pohdinta siitä mikä merkitys itsensä ilmaisemisella ja kirjoittamisella on kaikkien niiden löydettävissä, jotka etsivät henkistä merkitystä oman toiminnan vaikuttavuuden kautta. ( MEANING AND PURPOSE )

  https://mielenmainingeista.home.blog/2019/04/06/minun-merkitykseni/

  JUNE IS A CARRY – JOUNI SAKARI : Mikä on identiteetti , ja mistä rakentuu ? Millainen voi olla polku eheytymisen ja terveeseen itsekkyyteen vakaviin mielenterveyden ongelmiin sairastuneella ? ( IDENTITY )

  https://mielenmainingeista.home.blog/2019/03/30/jouni-sakari/

  KOKEMUSKUKOISTUSTA : yhteenveto ohjatun opinnäytetyön osalta toipumisorientaatioaiheisiin kirjoitustehtäviin osallistumisesta, kokemusasiantuntijana oppiminen ja kehittyminen, vertaisryhmän fasilitointi ja tekninen avustaminen. Eri työkalujen käyttö ja käytäntöjen synnyttäminen, muotoilu ja kehittäminen. ( SUMMARY )

  https://mielenmainingeista.home.blog/2019/04/15/kokemuskukoistusta/

  Tervetuloa lukemaan Mielen Mainingeista yhteisöblogia.

  ”Minulla on tunne siitä, että tämä blogi tulee olemaan enemmän kuin osiensa summa. ” – Mixu Lauronen , yhteisöblogin editori

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s