MINUSTA PARASTA FACEBOOKISSA ON…

WHAT’S BEST IN FACEBOOK ? …

Asked this question in a Finnish thread , 
and 
would love to start same kind of thread 
in English . 
So , let's see where we are going 
with this update then . 
Sorry , no English translation available atm.
we're working on it , maybe.

Käynnistelin tuolla facebookissa tällaista keskustelua , mutta en ole saanut lupaa jakaa sisältöjä kuin muutamalta siellä . Jos sulla on tili facebookissa , ja tahdot tietää mitä pohdimme voit toki käydä sieltä katsomassa .

RYHMIÄ, YHTEISYYTTÄ, HUUMORIA

Yhteisöllisyys. Se, että saan tietää kaukanakin olevien ystävieni kuulumisista. Reagointimahdollisuudet kavereiden postauksiin. — Marja Sollo Kauppinen

Mulle on tullut paljon kavereita ihan työn merkeissä facebookin kautta. On tosi kiinnostavaa ja energisoivaa tutustua uusiin ihmisiin , ja oppia jotain heidän näkökulmistaan , ajatuksistaan ja tavastaan käyttää mm. facebookia.

Screen Shot 09-23-18 at 01.26 PM

Jotkut tykkää MSGR – viesteistä , toiset ryhmistä ja toiset sivuista, toiset kotisivusta, kuten Liisa Karjalainen Kainuusta. Omia sivuja voi myös perustaa yhdistyksille, syntymäpäiväjuhliin, yrityksille. Mielikuvitusta voi käyttää, SOMEa voi soveltaa sujuvasti Suomessa .

TIETOA, TAIDETTA, KULTTUURIA

Itse olen paljon oppinut sivujen rakentamisesta ja ideana on virinnyt, että vapaaehtois- ja vertaistoimijoille tehtäisiin fb-oppimateriaalia, jotta sivuston ja ryhmän perustamisen alkeet saataisiin kerrattua.

Liisa Karjalainen on moniulotteinen taiteilija,  kirjailija , kuvittaja , kirjoittaja
Liisa Karjalainen on tullut mulle tutuksi facebookin kautta. Hän kirjoittaa paljon , ja on virkistävää lukea hänen päivityksiään . Myös keskustella . Liisa löytyy linkistä : https://www.facebook.com/LiisaKarjalainen10

Sosiaalisessa mediassa ( SOME ) on paljon haastetta ja opittavaa . Se voi tuntua suurelta kynnykseltä , ja moni on saattanut jättää koko maailmaan tutustumatta . Mikäli käytössäsi on älypuhelin, ja haluat pitää yhteyttä ihmisiin, jotka ovat sinulle läheisiä voi se onnistua hyvin esimerkiksi facebookin kautta. Itsellä on kaksi tytärtä maailmalla , ja heihin yhteydenpito onnistuu mukavasti ilmaiseksi messengerin kautta.

Sivut ja ryhmät hyviä kanavia eri asioiden suhteen. Voi kerätä jotain tiettyä tietoa jollekin sivulle. Ryhmään sellaisia ihmisiä jotka voivat olla keskenään saman aiheen ympärillä. — Veijo Kirkinen 

Facebookissa on paljon hyvää, mutta myös nurja puoli. Se voi myös koukuttaa ihmistä?

AIKASYÖPPÖ

Jos liikaa tsiigaa ruutuun , niin voi PAIKAT alkaa puutuun ?Kokemusasiantuntija Sakari

Tuossa keskustelussa pohditaan myös sitä, mikä on paras aika arkipäivisin ja viikonloppuisin olla somessa. Mitä kokemuksia sulla on, viekö some liikaa aikaa elämästäsi ? Sieltähän löytyy vaikka Aikuisten huumorivitsisivu 18-v.

Screen Shot 09-23-18 at 01.52 PM

Kannatan vapautta Facebookista tyyliin Facebook on hyvä renki, mutta huono isäntä. — Marja Sollo-Kauppinen

ITSETUNTEMUS, OPPIMINEN, HYÖTY

Screen Shot 09-23-18 at 01.34 PM 001

Itse tykkään facebookissa sen monipuolisuudesta. Voi valita mitä haluaa seurata, ja kenen kanssa sitä hyödyntää. Mahdollisuudet on mielestäni suuremmat kuin uhkat — Kokemusasiantuntija Sakari

LUOVU TUPAKASTA , SAVUTTOMUUSKOKEMUKSIA, KOKEMUSASIANTUNTIJA

Screen Shot 09-23-18 at 02.00 PM

Hyödynnän Facebookia erilaisissa ryhmissä . Olen ladannut Filha ry:n LUOVU TUPAKASTA -ryhmään videoita, jotka ovat nyt myös saatavilla ‘Juutuupista’ . Siinähän sitä vasta onkin oppimista, joten tutustunaan kokemusasiantuntijana erilaisiin medioihin. Jos niitä vaikka opittaisiin käyttäämään.

FILHA RY:n LUOVU TUPAKASTA -ryhmän löydät TÄÄLTÄ