Torstai – järki

Totuuden temppeli

Torstai Järki

Olen systemaattinen, tai ainakin toivoisin olevani.

Tiedän että menneisyyden voi muuttaa tekemällä siitä sellaisen kuin haluaa. — Jouni Sakari

Mistä muusta oikeastaan onkaan kysymys? Järki on periaatteessa vain työkalu, jolla hankitaan syömistä, niin että pysyy hengissä. Tähän asti on ruoka riittänyt, ja parempi onkin, kun ei liikaa mässäile.

Ajattelua voi kehittää. Tein joskus koneen kanssa matemaattisten tehtävien ratkaisuja, ja tulin aika nopeaksi. Se on kuin jotain lihasta harrastaa säännöllisesti, tai soittaa vaikka huilua kymmenenkin minuuttia päivässä. Kerran osallistuin älykkyystestiin kun hain töihin Suomen valtion palvelukseen. Aikaa jäi jäljelle, ja sain sen homman. Minulle sanoi psykologi, että olen hurjan älykäs, ja puhui jotain kovapintaisuudesta.

Totuuden temppeli
Onko elefantti kovapintainen ? Olen käynyt Thaimaassa ja vieraillut Totuuden temppelissä .

En silloin vielä ymmärtänyt mitä hän sillä tarkoitti. Nyt tiedän.

Myöhemmin sairastuin ja sain yhteyden tunteisiini . Olin elänyt pääosin vain päässä kokonaan. ( Nauraa ). Kun varhaisen elämän traumaattiset kokemukset olivat keränneet energiaa , en enää voinut niitä sitoa , ja ne purkautuivat maanisena psykoosina , jossa oli paranoidisia piirteitä. Mielikuvitukseni ja ajatukseni riensivät, ikään kuin etsivät ratkaisua koko maailmankaikkeutta koskevaan olemisen ongelmaan . Sellainen älyllinen strategia minulla oli ollut. Yritin päteä järjellä ja ajattelulla , luotin kait kuitenkin oivalluskykyyni. Psykiatri sanoi sairaalassa, että se pelasti minut !

Vastikään näin unta elefantista, joka oli kahlittu rakennuksen sisään. Se oli ikään kuin huolissaan ja maanitteli minua. Se pyysi minua antamaan itselleen huomiota. Ikään kuin se olisi syvimpien tarpeiden symboli. Niin se muuten intialaisessa viisaustieteessä (  filosofiaa ) onkin.

Syvimmät tunteet on juuress !
Olen opiskellut monenlaisia asioita , filosofioita, teorioita . Itämaisista opeista olen tutkinut mm. chakrat . Juuri-chakran symboli on elefantti !

Tunne sisäinen elefanttisi !

Kun ihminen tulee tietoiseksi tunteistaan, tarpeistaan ja olemisensa syvimmästä identiteeistä, ja järjestään, hän saavuttaa viisauden, joka kaikki yhdessä on läpitunkeva voima ! — Jouni SAkari

Kiitos ajastasi! Mikäli haluat antaa palautetta blogistani, voit tehdä sen vaikka  asiakastyytyväisyyslomakkeen kautta tai kommentoida juttujani.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s