Tunnekartta

Keskiviikko – Tunteet

Mulle sanotaan usein, että olen tosi syvällinen, tai keskityn asioihin jotka ovat menneisyydessä, tai olen surumielinen, tai raskas. Monasti etenkin nuoret ihmiset alkavat haukotella läheisyydessäni. Voi se toki johtua siitä, että ovat väsyneitä jostain muusta syystä. Kait mä olen rentouttava olemukseltani, leppoisa, ja saan ihmiset tuntemaan olonsa turvalliseksi ? Joskus tämä tunteiden herkkyys kuormittaa, ja joudun sulkemaan asioiden käsittelyä ( prosessointia ) tuonnemmaksi .

Tunteet ovat hyvin liikkuvia
Tunteista on vaikea tehdä karttaa , ne kun ovat ikään kuin vettä .

Minulla on yksi surunhallintakeino, jonka olen oppinut Imatran Klubitalolla. Tajusin, että tunteet ovat tunnelmia, ja ne tulevat ja menevät. Joku kertynyt ( kumuloitunut ) suru voi tulla pinnalle ( aktivoitua ) , ja kehossa tapahtuu joku ilmiö . MIelikuvilla voi tunteita oppia hallitsemaan. Esimerkiksi surulle voi antaa mitan . Minulla se on iso kulho kyyneleitä. Kun suru tulee näkyviin , niin silloin laitan kädet maljaksi kasvojeni eteen ja nopeasti täytän sen maljan kyynelillä. Jos ei riittänyt, niin sitten viskaan olkani yli taakseni koko suolaveden , ja itken uuden maljan . Senkin viskaan . Kuinka nopeasti voi sen surun saada hallintaa . Minulla menee nykyään joskus minuutti, ja saan itseni kasaan. Tämä on kokemustietoon ja -ymmärykseen perustuva tekniikka joka toimii !

Kielet ovat mielenkiintoisia
Eri kielissä on enemmän yhteistä kuin arvataan tai huomataan . (C) Jsk

Kiitos ajastasi! Mikäli haluat antaa palautetta blogistani, voit tehdä sen vaikka  asiakastyytyväisyyslomakkeen kautta tai kommentoida juttujani.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s