Torilla JOUTSENO

Torilla viihtyy

Joutsenon torilla oli 23.8.2018 musiikkiesitys, jossa lauloi muusikko, trubaduuri Taisto Pulkkinen. Hän oli pyytänyt minut torille kuvaamaan esitystään ja taltioimaan siitä ääniraidan. Lisäksi ottamaan kuvaa ja videota. Paikalla oli myös musiikin saralla äänitysteknikko, Indigo Melakari, joka antoi vinkkejä äänityksen tekemiseen ZOOM -mikrofonilla. Lisäksi paikalla oli laulaja Tapio Jaskara, joka suunnittelee Veikko Lavin tuotantoa ohjelmistoonsa. Tällä tiimillä myös kokoonnuimme musiikkiopetukseen liittyvän kurssin ideoinnissa, josta tarkemmin myöhemmin kun sisällöt ja määritykset on saatu tehtyä. Kuvissa esiintyvät ihmiset jotka on selkeästi tunnistettavissa ovat antaneet luvan kuvien julkaisemiseen tässä blogissa. Kiitos kaikille!

Myrskymuistomerkki

Joutsenon tori on mukava paikka, jossa on vilkasta kaupankäyntiä. Torin laidalla on muistomerkki myrskylle, joka Joutsenossa pyyhkäisiä metsää nurin heinäkuussa 1972. Siinä kolmen kiivaasti rynnistävän hevosen päällä on iso pilvi.

Screen Shot 08-23-18 at 06.10 PM 001

Torilla oli jo syksyn merkkejä, vaikka sää taas oli hyvinkin suosiollinen ja lämmin. Tuuli tosin oli pyörittänyt torin nurkkaan jo puiden lehtiä, ja koivun siemeniä.

Screen Shot 08-23-18 at 06.16 PM 001

Kesäkonserttisarja

Torilla ollut kirpputori myy tavaraa Afrikassa olevan kylän avustamiseksi. Heillä oli mm. kynttilänjalkoja, joita kuvittelin minipokaaleiksi. Torilla oli paljon ihmisiä, jotka olivat erityisesti tulleet kuuntelemaan esitystä. Tämä konsertti kuului  osana   Lappeenrannan kesäkonserttisarjaan.  

Screen Shot 08-23-18 at 06.17 PM

Musiikkia turuille ja toreille

Kyselin ihmisiltä, josko Taiston monipuolinen musiikkivalikoima sopi torille, olihan hänellä ohjelmistossa klassisiakin esityksiä pelkällä pianotaustoilla. Ihmiset sanoivat pitävänsä musiikista ylimalkaan, ja jos toivemusiikkia kysyttiin, niin jotain nostalgisia vanhoja kappaleita. Niitähän kuultiin. Klassisena erikoisuutena kuultiin Aleksis Kiven sanoihin tehty Sunnuntai -sävellys. Kyllä selkeästi vanhat kappaleet ovat suosioon tulossa? Trubaduurilla on valikoimassa tosi koskettavia kappaleita, ja rytmillisesti letkeitä kestosuosikkeja.

Mut vait oli impeni kaino,
katsahtain korkuuteen,
ja poskellans kyynele kiilsi
helmenä kirkkaana.
Mun käteni ihanast’ eksyi
kiharains mustaan yöhön. — Aleksis Kivi, runosta Sunnuntai

Palveluita, sesonkituotteita

Torilla saa marjoja, kukkia ja jopa polkupyöräkorjauksia. Fillari-Antin huoltopisteessä kävi useita asiakkaita, jotka olivat tyytyväisiä palveluun ja pääsivät liikkeelle huolletuilla ja korjatuilla menopeleillään. Toimintaa jatkuu uusin voimin vanhalla nimellä. Kuvissa hymyilee mm. urheilujoukkueen valmentaja. Urheilun tueksi paikalla oli myös soppatykki, ja varmasti tuoretta ja ravitsevaa torstairokkaa sai purkillisen neljällä eurolla.

Marttojen katukeittiössä oli leivoksia ja sämpylöitä, kaikki torikahvion paikat oli käytössä konsertin aikana. Aitiopaikalla siinä kuuli hyvin. Äänentoisto oli asetettu kohdalleen niin ettei se ollut liian kovaa, ja kuului hyvin myös torin perälle. Ääniteknikko kehui laitteita, nykytekniikka mahdollistaa setin, joka mahtuu mersun takakonttiin.

Torilla on elämää, kulttuuria, tunnelmaa ja viihdettä. Joutsenon torilla olin ensimmäistä kertaa kuvaajana, ja toivon mukaan pääsen uudestaan. Tapasin siellä tuttuja, joiden halaukset lämmittivät sydäntä. Kaikenkaikkiaan mahtava fiilis, etelä-karjalaisella asenteella iloa ja helppo puhua ihmisten kanssa. Kaikkien kanssa en kuitenkaan ehtinyt. Tarinoita on paljon, ja niiden kuuleminen on sielunleipää.

Taistoa pyydettiin myös ensi kesäksi ! Mikäli tarvitaan räätälöityjä esityksiä viihdyttämiseen, on trubaduurilla tarjota laaja valikoima kappaleita ja erilaisia mahdollisuuksia.   MUISTA MELODISOIDA !

Me tarvitsemme musiikkia !

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
[ KUVIA JOUTSENON TORILTA 23.8.2018 . Ne saa suuremmaksi klikkaamalla. Kiitos kuvaus- ja julkaisuluvasta. Kaikkia kuvia en jakanut tässä. Mikäli jäit kuvaan, voit laittaa sähköpostia, ja pyytää ottamaani kuvaa itsellesi sähköpostitse esimerkiksi nettilomakkeen kautta . ]

Prostates
Tapio Jaskara esiintyy Kimmo Viinasen kanssa Simpeleen Nuorisoseurantalolla Rautjärvellä 16.9.2018 klo 15:00 . Konsertin kesto on noin 2h. Liput 10 €.  https://www.facebook.com/ProstatesOrkesteri

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s