Olipa kerran Vuoksenniska II

This slideshow requires JavaScript.

KIRJAN JULKISTAMISTILAISUUS VUOKSENNISKALLA

VUOKSENNISKA HUB, 19.6.2018,   J.S. Kemppinen

Olipa kerran Vuoksenniska -kirjan julkistamistilaisuudessa oli Vuoksenniskan INFO -kirjakaupassa paljon väkeä . Julkistamistilaisuudessa kuultiin Risto Koskisen sanoin mm. että kevät on koittanut , koska nostokurjet ovat tulleet takaisin Vuoksenniskalle. 

En ole itse vielä ehtinyt tutustua kirjaan,  jonka tekijät ovat hommansa osanneet . Erittäin mielenkiintoinen opus paikallishistoriaa, jonka valmisteilla olevassa , seuraavassa, kolmannessa osassa käsitellään mm. kioskit. Paljon työtä ja vaivaa on tehty monen ihmisen toimesta arvokkaan historiadokumentoinnin puolesta.

Kirjakauppias
Vuoksenniskan INFO -kirjakaupasta löytyy paikallista kirjallisuutta. Kannattaa käydä tutustumassa valikoimiin. Kuvassa Markus Sainio.

INFO -KIRJAKAUPASSA on Paikallisuus hyvin huomioitu ja lehmukset kirjakaupan edessä ylläpitävät miellyttävää ja luonnonmukaista vuoksenniskalaista tunnelmaa. Sisällä ei voitu kahvitarjoilua järjestää, ja sellainen on tulossa myöhemmin Niskan tupaan. Sisällä oli lämmin ja hiostava ilma. Onkohan ukkosta ja sateita jo tulossa enemmänkin. Osa kuvista on otettu kaupan ulkopuolelta.

INFO kirjakauppa
Vuoksenniskalle oman intiimin tunnelmansa luo INFO kirjakauppa.

Kirja on jo loppuunmyyty. Kirjakaupan iloisessa ja intiimissä juhlatunnelmassa nostalgaa loi elämä musiikki. Toivo Kärjen laulun sävelin kyseltiin, “asutko viel siellä, Vuoksenniskan tiellä”.

Trubaduuri
Muusikot tunnelmoivat Vuoksenniska-aiheesta Toivo Kärjen lauluun tehdyillä sanoilla “…asutko viel siellä, Vuoksenniskantiellä?”. Hyvin oli tunnelma viritetty kaihoisaksi tässä sovituksessa ja sanoituksessa.

ENGLISH TRANSLATION by A HUMAN BEING

PUBLISHING THE BOOK , “ONCE THERE WAS THE VUOKSENNISKA II” , June 19, 2018, J.S. Kemppinen

Once upon a time at the publication of the Vuoksenniska related book “Olipa Kerran Vuoksenniska II”, there was a lot of people in the Vuoksenniska INFO bookshop. At the event, Risto Koskinen said, among other things, ” spring has come since the cranes have come back to Vuoksenniska.”

I have not yet had time to get to read the book, that is well done. It is a very interesting opus of local history, in the series of three books, the third part of which is being prepared, includes information e.g. about the kiosks of Vuoksenniska during its history. Much work and effort has been made by many people in favor of valuable historical records.

[ Image text : INFO Bookstore
There is a local bookstore, which is part of INFO -bookstores in Finland. It is worthwhile to visit and see their selection. In the picture, Markus Sainio. ]

INFO BOOKSTORE is well located , and the two basswoods  in front of the bookstore maintain a pleasant and cosy atmosphere. Inside, no coffee could  be arranged, but that  will be served later at the “Niska’s Tupa” . Inside there was warm and damp air, due to many visitors. Though,  thunder and rainfall might be  coming, today. Some of the photos have been taken from the outside ( photographer Jouni Sakari Kemppinen)  .

[ Image text : INFO bookstore
With its own intimate feelings inside, music was played.
The book is already sold out. In the joyful and intimate festive atmosphere of the bookstore, nostalgia was created  with music. A song, with Vuoksenniska related lyrics, by Toivo Kärki , was played by two musicians, “Are you still staying there, on the road of Vuoksenniska? There was a great nostalgia in the arrangement and in the lyrics. ]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s