Mental Health Art Week – MHAW ?

https://www.mielenterveysseura.fi/fi/tapahtumat/mental-health-art-week-2018-kokemuksia-kulttuurista

 

MHAW – Mental Health Awareness Week – Mental Health Art Week – “Mielenterveystaideviikko”

KOKEMUSTOIMITTAJA, 24.5.2018 Lappeenranta, Jouni Sakari Kemppinen. Kaupunkivierailut jatkuvat. Torstaina 24.5.2018 kello 08:11 junalla lähdin Imatralta Lappeenrantaan, jossa kello 14:00 alkoi Mielenterveyden keskusliiton Saimaan kriisikeskuksen  ja muiden paikallisten toimijoiden temaattinen tilaisuus. Itse MHAW idea on syntynyt  kait Australiassa, ja alkuperäinen idea jostain amerikasta, jossa koko kuukausi on temaattisesti mielenterveyden edistämisen aikaa ( Mental Health Awareness Month ).  Paljon tuli kävelyä päivän aikana. Ensiksi aamulla Vuoksenniskalta Imatran keskusasemalle 7 km. Ensimmäinen etappi oli Lappeenrannan kauppatorilla, jossa kukkakauppiaat virittelivät myyntikojujaan. Kauppatorilla on myös kauppahalli, josta löytyy mm. Maalaine.

Mental Health Week is an awareness week in Australia. It was first held in 1985 and is now an annual event. It is held in October, including October 10, which is World Mental Health Day. — Wikipedia

“Myös paikalliset mielenterveysseurat ympäri Suomen järjestävät MHAW-tapahtumia omilla paikkakunnillaan. Katso tapahtumapaikkakunnat sivun lopusta.” — Kokemuksia-kulttuurista ( Mielenterveysseura )

24.5. klo 14 alkaen Hyvän mielen markkinat Satamatorilla (tori varattu iltaan asti).  Hyvän mielen toritapahtuma satamatorilla kaikenikäisille. Tanssia, laulua, musiikkia, pelejä, syötävää. Järjestöt esittelevät omaa toimintaansa.

Hyvän mielen markkinat

Mennään hiljaa markkinoille , kun aamu sarastaa. — Neumann

Kun aikaa vielä oli runsaasti, kävelin pikkuhiljaa kaupungin läpi Linnoitukselle. Siellä oli näyttely, jonka halusin nähdä. Paljon oppilastöitä, ja paikallisen Frida Kahlon työn kävin bongaamassa, joka on näyttelyn mainoksessa hienosti esillä.

Kun linnoitukselle noustaan , on siellä upea ratsastajapatsas.

Rakuuna
Lappeenrannan linnoitukselle noustessa ohitetaan tämä ratsastajapatsas ( rakuuna )
Maalaus
Kuvataidekoulun oppilastyö näyttelyssä Lappeenrannassa Linnoituksessa 25.5.2018 .

Lappeenrannan satamassa on kiva viettää aikaa. Aina jotain tapahtuu ja paljon ihmisiä liikkuu kävelemässä ja puuhastelee veneiden kanssa. Hiekkalinnaa ei vielä ole sen kummemmin alettu valmistella. Sataman perukoilla on torni, johon ‘parisuhdelukkoja’ kiinnitetään . Ilmeisesti avaimia löytyy järven pohjasta jonkin verran.

Hyvän mielen markkinat

Lappeenranta
21.5. klo 18.00 Mielipaikan julkistaminen Halkosaaressa. Picnic ja kanteletaituri Juha Kuorttinen virittelee tunnelmaa kansallisoittimella. 22.5. klo 12 alkaen Hyvän mielen ruokaklubi me-talolla, kauppakeskus Oprissa. Valmistetaan ja maistellaan eri kulttuureiden ruokia, mukana srilankalainen ja iranilainen kokkaaja.  24.5. klo 14 alkaen Hyvän mielen markkinat Satamatorilla (tori varattu iltaan asti). Hyvän mielen toritapahtuma satamatorilla kaikenikäisille. Tanssia, laulua, musiikkia, pelejä, syötävää. Järjestöt esittelevät omaa toimintaansa. 25.5. klo 20 alkaen Hyvän mielen jamit kävelykadulla Lappeenrannan keskustassa. Esiintymässä paikallisia bändejä. — Mielenterveysseura

This slideshow requires JavaScript.

Hyvän mielen markkinoilla Lappeenrannassa oli paljon tapahtumaa ja esiintyjiä. Liikunta on ydinosaamista ! Vetyjä ja atomeja on myös torilla saatavissa . Millä keinoin voit tukea toisten hyvinvointia kysyttiin? Yleisö saattoi kirjoittaa vastauksia lapuille ja teipata niitä naruun. Torilla liikkuu paljon porukkaa ja useat sadat ihmiset kuulivat ja näkivät jotain tapahtumista. Paikalla oli myös turisteja Ruokolahdelta, jotka olivat käyneet Luumäellä Svinhufvudin kotitilalla. Paikallisen mielenterveysseuran Saimaan kriisikeskuksen johtaja Juho Heikka ja Heikintalon johtaja Lasse Koivumäki juonsivat tilaisuutta, jossa oli mukana mm. sairaanhoitopiirin  kokemusasiantuntijakoordinaattori, hyvä ote -hanke ,  tanssijoita afrikasta .

Millä keinoin voit itse vaikuttaa toisten hyvinvointiin ? – “Olemalla oma itse 🙂 ” — JSK

Mikäli tarvitset paikalle dokumentoijaa tai tilaisuuden taltioijaa, voit saada sen edullisesti kun pyydät kuvaajan paikalle.

Screen Shot 05-25-18 at 04.47 AM
Oppilastöitä Taidenäyttelyssä Linnoituksessa

Tule näkyväksi. Connect Jouni Sakari

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s